Δήλωση Επιτροπή Ελέγχου – Διαχειριστικός Έλεγχος και Έλεγχος Συμμόρφωσης του ΟΚΥΠΥ (30/06/2022)

Το ΓεΣΥ είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση για τον Κύπριο πολίτη, έχει δώσει διέξοδο στην κοινωνία σε δύσκολες εποχές και εξυπηρετεί καθημερινώς χιλιάδες συμπολίτες μας.

Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας του ΓεΣΥ , σίγουρα ένας οργανισμός πρέπει να εξελίσσεται και να αναβαθμίζεται και έχουν εντοπιστεί ορισμένες λειτουργικές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν εντός της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ που όλοι ψηφίσαμε, οι οποίες θα βελτιώσουν το σύστημα, θα αναβαθμίσουν την παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς όπως π.χ. τα θέματα ελέγχου και τα θέματα καταχρήσεων που τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές αλλά και τα ζητήματα που θα καταστήσουν όλο το σύστημα βιώσιμο και για τις επόμενες γενεές.

Βεβαίως υπάρχουν ακόμη αδυναμίες σε ένα νεοσύστατο οργανισμό όπως είναι αυτός του ΟΚΥΠΥ ιδιαίτερα όταν είχε να αντιμετωπίσει και τα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας του μια παγκόσμια πρωτόγνωρη πανδημία.

Γι’ αυτό και λέμε εμείς ότι με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας το οποίο παρέχει μεγάλη στήριξη προς τον ΟΚΥΠΥ, με τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων για να βελτιώσουμε αυτές τις αδυναμίες που εντοπίζουμε αλλά και με τη συνεργασία ιδιαίτερα της διοίκησης του ΟΚΥΠΥ, των συντεχνιών, των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων εμπλεκομένων μπορούμε στο τέλος της ημέρας να κάνουμε ένα ΓεΣΥ για το οποίο θα είμαστε περήφανοι και ιδιαίτερα έναν οργανισμό ο οποίος διαχειρίζεται τα κρατικά μας νοσηλευτήρια, ο οποίος θα παρέχει ακριβώς αυτό που αρμόζει στον κάθε Κύπριο ασθενή, τις καλύτερες υπηρεσίες.