Κατάθεση Ψυχής!

Τους τελευταίους μήνες, αρκετοί ήταν οι γνωστοί που με ρώτησαν εάν αξίζει τον κόπο όλη αυτή η συλλογική προσπάθεια που γίνεται για να εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης στο ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας. Η αλήθεια είναι ότι μια μερίδα του πληθυσμού, ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι, έχουν απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς. Για αυτούς, είναι όλοι οι ίδιοι.

Ως νέος άνθρωπος, μπορώ πραγματικά να κατανοήσω την απογοήτευση και την αγανάκτηση. Ο τόπος μας βιώνει τραγικές στιγμές, τις χειρότερες από το 1974. Η ανεργία σκαρφάλωσε στο 14%, και ανάμεσα στους νέους, στο 30%! Οι επιχειρήσεις μας βάζουν λουκέτο, το παζάρι μαραζώνει και τα κοινωνικά παντοπωλεία έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ακόμη ηχεί στα αυτιά μου η κραυγή απόγνωσης του πατέρα ωρομίσθιου που απολύθηκε και δεν έχει ούτε ένα ποτήρι γάλα να δώσει στα παιδιά του.

Γνωρίζω ότι ο χώρος της πολιτικής δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Έχω όμως πολύ έντονα την πεποίθηση ότι η αναγνώριση των κακώς εχόντων, πρώτα από εμάς, τα νεαρά στελέχη των πολιτικών κομμάτων, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Γιατί εμείς είμαστε σε θέση να λάβουμε τα μηνύματα της νέας γενιάς για εκσυγχρονισμό του κράτους και των θεσμών, και για καταπολέμηση της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας. Κυριότερα, είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τη βαθιά ανάγκη όλων των νέων μας να έχουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον στην ίδια τους την πατρίδα.

Για αυτό το λόγο, σήμερα, ως στέλεχος της νέας γενιάς του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά πάνω από όλα, ως νέος άνθρωπος που νοιάζομαι για τον τόπο μου, ψηφίζω με απόλυτη αίσθηση ευθύνης, Νίκο Αναστασιάδη.

Γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης είναι αυτός που αφουγκράστηκε τον παλμό της νέας γενιάς, που κατανόησε την απαξίωση τους για όλα τα τραγικά που συμβαίνουν, και κατάθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις στο Σύμφωνο Νέας Γενιάς, ως συμβόλαιο δέσμευσης για να δοθεί προοπτική και ελπίδα στα νιάτα της Κύπρου.

Γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο ηγέτης που έχει την τόλμη, σε πολύ δύσκολους καιρούς, να παίρνει αποφάσεις για το συνολικό καλό των πολιτών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το πολιτικό κόστος.

Γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο ηγέτης που έχει την αξιοπιστία στο εξωτερικό να πείσει ότι η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο και προς αυτή την κατεύθυνση θα εξαντλήσει όλη του τη δύναμη και ενέργεια.

Γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι ο ηγέτης που έχει το όραμα, την αποφασιστικότητα και το σχέδιο να προωθήσει εκείνες τις τομές και τις διαθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για να μπορέσει ο τόπος μας να εξέλθει της οικονομικής κρίσης, το συντομότερο δυνατό.

Δεν έχω συνηθίσει να λέω μεγάλα λόγια, ούτε κούφια συνθήματα. Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, ο δρόμος προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη είναι δύσκολος. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ούτε μαγικές συνταγές. Όλοι μας πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, επιμονή και πείσμα. Και όλοι μας πρέπει να δώσουμε στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πίστωση χρόνου για να θέσει σε εφαρμογή το όραμα του για το μέλλον.

Γνωρίζω ότι ακόμη και σήμερα, αρκετοί συμπολίτες μας αμφιταλαντεύονται κατά πόσο αξίζει τον κόπο να ασκήσουν το ιερό δικαίωμα της ψήφου. Σε όλους εσάς, αλλά και σε αυτούς που με ρώτησαν αν η προεκλογική προσπάθεια άξιζε τον κόπο, έχω να πω το εξής: Δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης ως μονάδα που αξίζει τον κόπο. Είναι ο Νίκος Αναστασιάδης ως ομάδα, ως όραμα, ως μοναδική ελπίδα προοπτικής. Γιατί πάνω από όλα, είναι η Κύπρος μας που αξίζει τον κόπο.

Σήμερα δεν ψηφίζουμε Αναστασιάδη για κανένα κόμμα. Σήμερα ψηφίζουμε Νίκο Αναστασιάδη για την πατρίδα μας. Για τα παιδιά μας. Για το μέλλον όλων μας.