Ερωτηματολόγιο για την Υποψηφιότητα μου – Θέσεις και Εισηγήσεις – VouliWatch – Απρίλιος 2016.

ΜΕΡΟΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ

  1. Ποιο είναι το ονοματεπώνυμο σας; Σάβια Ορφανίδου
  2. Ποιο είναι το επάγγελμα σας ; Οικονομικός Λειτουργός στο Υπουργείο Οικονομικών, μέλος του Οικονομικού Επιτελείου για θέματα Μνημονίου, μεταρρύθμισης και ανάκαμψης της κυπριακής οικονομία.
  3. Σε ποιο κόμμα συμμετέχετε; Δημοκρατικός Συναγερμός
  4. Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1979 και μεγάλωσα στον περιοχή Άγιο Ανδρέα Λευκωσίας. Κατάγομαι από το Ακάκι και τον Κάτω-Δρυ. Είμαι απόφοιτη του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα και της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Σπούδασα Οικονομικά – Πολιτικά (BSc Economics and Politics) στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία, κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία (MA in International Political Economy).

Από το 2002 μέχρι το 2006 διατέλεσα Κοινοβουλευτική Συνεργάτης του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Από το Δεκέμβριο του 2006 μέχρι και σήμερα, είμαι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος του Οικονομικού Επιτελείου για θέματα Μνημονίου, Μεταρρύθμισης και Ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, το οποίο ήταν στο κέντρο των εξελίξεων τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση του τόπου μας. Αρθρογραφώ τακτικά στον κυριακάτικο τύπο, κυρίως για θέματα οικονομίας ως η ειδικότητά μου (οικονομολόγος).

Από το Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα είμαι εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του ΔΗΣΥ.

Υπήρξα ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μαυρομμάτη Αγίου Παύλου. Είμαι ενεργό μέλος των Φίλων του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντιναρκωτικού Συνδέσμου Κύπρου, της Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης (AIPFE) και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ). Έχω επίσης μεγάλη αγάπη για τα ζώα.

  1. Εάν δεν εκλεγείτε, πώς θα προσφέρετε στον τόπο σας;

Η μη εκλογή μου στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές δεν τερματίζει τη συμμετοχή μου στην πολιτική ζωή του τόπου, καθώς η προσπάθεια για αλλαγή είναι συνεχής και ανεπιστρεπτί. Ανέκαθεν υπήρξα ενεργός πολίτης με συμμετοχή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μου και σκοπεύω να παραμείνω έτσι. Περαιτέρω, ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού θα συνεχίσω να παρακολουθώ τις εξελίξεις, να εκφράζω τη γνώμη μου μέσω της αρθρογραφίας μου και μέσω άλλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κυρίως σε θέματα που άπτονται της ειδικότητάς μου. Πιο σημαντικό, θα επιστρέψω στη θέση εργασίας που κατέχω ως λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών, απ’ όπου θα εξακολουθώ να έχω τη δυνατότητα να συμβάλλω στην πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας. Δεν είναι η θέση που κατέχει κάποιος που μετρά , αλλά το πως αυτός ο κάποιος διαχειρίζεται με σύνεση τη θέση που κατέχει για το συνολικό καλό του τόπου μας.

  1. Ποιες οι κόκκινες γραμμές σας, συνοπτικά, που θα σας απέτρεπαν από του να ψηφίσετε ναι στο δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού;

Η επίλυση του κυπριακού, και η απελευθέρωση και η επανένωση του τόπου μας, είναι ο εθνικός στόχος όλων ανεξαρτήτως ιδεολογίας, πρωτίστως για την εθνική μας επιβίωση. Θα πρέπει να διασφαλίζει τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, την απόσυρση όλου του κατοχικού στρατού, την αποφυγή οποιωνδήποτε επεμβατικών δικαιωμάτων ή εγγυήσεων από τρίτες χώρες και βεβαίως, την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου και των τεσσάρων βασικών ελευθεριών (της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίου, της ελεύθερης πώλησης αγαθών, της ελέυθερης προσφοράς υπηρεσιών και του δικαιώματος της εργασίας), σε όλη την επικράτεια της Κύπρου. Επιπρόσθετα, για να μπορέσει να λειτουργήσει το οποιοδήποτε σχέδιο λύσης, θα πρέπει να είναι βιώσιμο, και από πλευράς εσωτερικής διακυβέρνησης, αλλά και από οικονομικής άποψης. Η λύση θα πρέπει να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και να προωθεί πολιτικές που διασφαλίζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία και την απαγόρευση να δημιουργούνται ελλειμματικοί προυπολογισμοί, τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και την εφαρμογή αυστηρών κανόνων εποπτείας του τραπεζικού συστήματος. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, στα πλαίσια της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

  1. Ποια είναι τα κυριότερα κατά την άποψή σας προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία μας παρά την έξοδο από το μνημόνιο;

Η έξοδος από το Μνημόνιο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Κυπριακή οικονομία, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα των θυσιών και της εργατικότητας όλων των Κυπρίων πολιτών. Είναι βεβαίως και το αποτέλεσμα της συνετής οικονομικής διαχείρισης από το κράτος, η οποία οδήγησε στη σταθεροποίηση των συστημικών μας τραπεζών, στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους περίπου 2.5%, στην επίτευξη βιώσιμου επιπέδου για το δημόσιο μας χρέος και σε τροχιά θετικού ρυθμού ανάπτυξης ύψους 1.6%, μετά από 4 συνεχόμενα έτη ύφεσης. Η έξοδος μας από το Μνημόνιο όμως δεν σηματοδοτεί και την έξοδο μας από την κρίση. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουμε για να ενταχθούν τα κυπριακά ομόλογα σε επενδυτική βαθμίδα και να διασφαλίσουμε ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους για την έξοδο μας στις αγορές, για αυτό και πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η διατήρηση της αξιοπιστίας και της συνέπειας μας. Η μετά-Μνημονιακή εποχή χαρακτηρίζεται από μεγάλες προκλήσεις: την αναχαίτιση της ανεργίας, η οποία εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, την αντιμετώπιση του πολύ υψηλού ποσοστού μη εξυπηρετούμενων δανείων, για τα οποία οι τράπεζες οφείλουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που τους έδωσε η Βουλή, την ανάγκη για περαιτέρω μείωση των δανειστικών επιτοκίων και βεβαίως, την ανάγκη για ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Αυτό που προέχει για να βιώσουμε ουσιαστικά την ανάπτυξη, είναι η συνέχιση της πορείας εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα σε δύσκολους τομείς όπως η εφαρμογή του γενικού συστήματος υγείας, οι αποκρατικοποιήσεις στις τηλεπικοινωνίες, η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, η ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής και η βελτίωση της φοροεισπρακτικής ικανότητας του κράτους. Σε αυτή τη νέα εποχή δεν χωρούν ούτε αναχρονιστικές νοοτροπίες, ούτε πρακτικές που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Η πορεία για εκσυγχρονισμό και αλλαγή είναι για μας ανεπιστρεπτί.

  1. Είστε υπέρ ή κατά των ιδιωτικοποιήσεων και γιατί;

Ως φιλοσοφία τάσσομαι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας μας όπως π.χ., στις τηλεπικοινωνίες, καθώς η Κύπρος και το Λουξεμβούργο είναι τα μόνα κράτη στην Ευρώπη που δεν έχουν αποκρατικοποιήσει τον εν λόγω τομέα. Ο ρόλος του κράτους δεν είναι αυτός του επιχειρηματία αλλά ρυθμιστικός, μέσα από την άσκηση σωστού εποπτικού ελέγχου. Γενικότερα, οι αποκρατικοποιήσεις έχουν μια σειρά από οφέλη: μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οδηγούν σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της αποδοτικότητας των οργανισμών, προωθείται η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, προσφέρονται ποιοτικότερες υπηρεσίες, ενισχύεται η εταιρική διακυβέρνηση και μειώνονται οι κομματικές παρεμβάσεις. Για να υπάρξουν όμως οφέλη θα πρέπει οι αποκρατικοποιήσεις να γίνουν με το σωστό τρόπο. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κάθε περίπτωση, σε κάθε τομέα και σε κάθε χώρα είναι διαφορετική, και δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με άλλες. Υπάρχουν και καλά και κακά παραδείγματα. Οι αποκρατικοποιήσεις για να πετύχουν θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στους διαγωνισμούς, άτομα με εξειδίκευση και εμπειρία για να χειριστούν την όλη διαδικασία και βεβαίως ενισχυμένες ανεξάρτητες εποπτικές αρχές, οι οποίες θα ασκούν με αυστηρότητα τον εποπτικό τους ρόλο, ούτως ώστε να αποτρέψουν φαινόμενα ιδιωτικού μονοπωλίου και αισχροκέρδειας.

  1. Θεωρείτε ικανοποιητική την αντιμισθία του βουλευτή;

Ως γενικότερο σχόλιο, θα πρέπει, σε όλο το δημόσιο σύστημα, να περιοριστούν οι σπατάλες και οι περιττές πολυτέλειες. Συγκεκριμένα για τους βουλευτές, υπάρχουν βουλευτές που έχουν και δεύτερη εργασία ή είναι πολύ ευκατάστατοι, υπάρχουν όμως και βουλευτές που δεν έχουν δεύτερη εργασία, οπότε το ερώτημα κατά πόσο είναι ικανοποιητική η αντιμισθία είναι σχετικό. Προσωπικά, υποστηρίζω ότι άπαξ και εκλεγεί κάποιος πρέπει να αφοσιωθεί στα πολιτικά του καθήκοντα. Υποστηρίζω δηλαδή το ασυµβίβαστο µεταξύ της κατοχής της βουλευτικής ιδιότητας και της ταυτόχρονης άσκησης επαγγέλµατος. Το πρόβλημα βέβαια, υπό τις παρούσες συνθήκες και λόγω της κρίσης, είναι ότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα και νιώθουν ότι οι εκπρόσωποι τους δεν αξίζουν τα χρήματα για τα οποία πληρώνονται.  Από την άλλη πλευρά, οφείλω να επισημάνω ότι στη δημοκρατία, οι αιρετοί, και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν την ευθύνη για τις μεγάλες αποφάσεις που αφορούν όλους τους πολίτες, πληρώνονται και πρέπει να πληρώνονται καλά για να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

  1. Είστε υπέρ ή κατά των πιο κάτω και γιατί;

α. Περιορισμός της βουλευτικής ασυλίας:

Τάσσομαι υπέρ του περιορισμού της βουλευτικής ασυλίας, καθώς ο κάθε πολίτης, και πρωτίστως ο βουλευτής, υπόκειται στις νομοθεσίες και στους κανονισμούς του κράτους. Βεβαίως, λόγω της φύσης των αρμοδιοτήτων και των αποφάσεων των βουλευτών, υπάρχουν θέματα τα οποία θα πρέπει να καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία. Γενικότερα, η κοινωνία μας επιζητεί περισσότερη διαφάνεια και ισότητα για να μπορέσουν οι πολίτες να εμπιστευτούν ξανά το πολιτικό σύστημα.

β. Αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης

Kαταρχήν διαχωρίζω την κλωστική κάνναβη από την ινδική κάνναβη, κάτι που δεν γίνεται συνήθως. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους αφού η κλωστική κάνναβη δεν περιέχει την ψυχοτρόπο ουσία που περιέχει σε υψηλό ποσοστό η ινδική κάνναβη. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η κλωστική κάνναβη καλλιεργείται και μάλιστα επιδοτείται από την ΕΕ.  Για αιώνες οι άνθρωποι έφτιαχναν δεκάδες χρήσιμα προϊόντα, για παράδειγμα, καραβόπανα, σχοινιά, νήματα, κορδόνια, υφάσματα και  χαρτί από το φυτό της κάνναβης. Δεν βρίσκω λογικό εμείς σήμερα να τη θεωρούμε αποκλειστικά ένα επιβλαβές φυτό. Το αίτημα νομιμοποίησης της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς λόγους είναι επίσης καίριο. Η ποινικοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης έχει μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα την εξώθηση πολλών ασθενών και των οικογενειών του στη χρήση παράνομων οδών για την απόκτησή της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται : οργανωμένο έγκλημα, εξώθηση ασθενών στην παρανομία, κτλ. Είμαι υπέρ της χρήσης της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης. Όσο αφορά το θέμα της αποποινικοποίησης της ινδικής κάνναβης, είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το οποίο χρήζει σοβαρής μελέτης, ιδιαίτερα λόγω των επιπτώσεων στην κοινωνία, στην οικονομία και στον τουρισμό μιας χώρας (βλ. Αμστερτάμ). Και σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζω τη σοβαρή διαφοροποίηση της ποινής μεταξύ του απλού χρήστη και του εμπόρου.

γ. Νομιμοποίηση της θήρευσης αμπελοπουλιών

Αφ’ ης στιγμής το συγκεκριμένο είδος πουλιού έχει κηρυχθεί προστατευόμενο, τότε η νομιμοποίηση της θήρευσής του, επεμβαίνει πρώτα στον κύκλο της οικολογίας και δεύτερον αντιτάσσεται στις ίδιες τις αρχές που το Κράτος καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει. Ως εκ τούτου, είμαι εναντίον της νομιμοποίησης της θήρευσης των αμπελοπουλιών.

δ. Νομιμοποίηση των εκτρώσεων

Ο προγεννητικός έλεγχος γίνεται γιατί οι γονείς έχουν δικαίωμα να επιλέξουν να μη γεννήσουν παιδί με, αποδεδειγμένα, ανίατη νόσο.  Είμαι γενικότερα υπέρ του δικαιώματος στην επιλογή, ένα δικαίωμα για το οποίο – κυρίως οι γυναίκες – σε όλον τον δυτικό κόσμο αγωνίστηκαν σκληρά για να το κατακτήσουν.

  1. Ποια είναι η θέση σας για την θεσμοθέτηση εργαλείου ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών (e-petition) στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών; [Δηλαδή, νομοθεσίας που να διασφαλίζει ότι με τη συγκέντρωση συγκεκριμένου αριθμού υπογραφών πολιτών, το αρμόδιο θεσμικό όργανο (κυβέρνηση, βουλή κοκ) θα υποχρεούται να εξετάσει το εν λόγω αίτημα και ακολούθως να απαντήσει τεκμηριωμένα ή να εκκινήσει διαδικασία εκπλήρωσης του αιτήματος]

Γενικότερα ως αρχή, υποστηρίζω την ενεργή εμπλοκή των πολιτών στην πολιτική διαδικασία μέσω δημοψηφισμάτων και η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών είναι ένα θεμιτό και ισχυρό εργαλείο στα χέρια των πολιτών.  Έχω δύο ενστάσεις μόνο: 1) Το κριτήριο της πλειοψηφίας από μόνο του δεν μπορεί να δίνει νομιμοποίηση στις κρατικές/πολιτικές αποφάσεις.  2)  Δεν μπορεί να είναι δεσμευτικό για τους νομοθέτες, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να πάνε κόντρα ακόμα και στην κοινή γνώμη, ειδικά στις περιπτώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και καίριων ζητημάτων που αφορούν το μέλλον μιας χώρας. Το παράδειγμα της Ελλάδας και του δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο το περασμένο καλοκαίρι, με το οποίο διαφώνησα καθέτως, είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή. Για αυτό χρειάζεται μέτρο και προσοχή γιατί η δημοκρατία είναι ένα πολύπλοκο και πολύ εύθραυστο σύστημα που δεν μπορεί να στηρίζεται στις τάσεις ή στα λόμπι των πλειοψηφικών ομάδων.

  1. Είστε εκλεγμένος βουλευτής την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο;

α. Ναι

β. Όχι

Αν ναι, προχωρήστε στο μέρος Β, αν όχι προχωρήστε στο Μέρος Γ.

ΜΕΡΟΣ Β. ΓΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  1. Για ποιους λόγους θέλετε να επανεκλεγείτε ;
  2. Από όλα τα νομοσχέδια ή προτάσεις νόμου που έχετε ψηφίσει (υπέρ ή κατά) την τελευταία 5ετία υπάρχει για κάποιο που μετανιώνετε, και αν ναι γιατί;
  3. Σε ποιες κοινοβουλευτικές επιτροπές από αυτές που δεν έχετε συμμετάσχει θα θέλατε να συμμετάσχετε και γιατί;
  4. Είστε ικανοποιημένος/η από το επίπεδο του κοινοβουλευτισμού (έργο και συμπεριφορές βουλευτών);

ΜΕΡΟΣ Β. ΓΙΑ ΜΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  1. Ποιοι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην υποβολή υποψηφιότητας;

Έμαθα να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες των συμπολιτών μας και γνωρίζω την ανάγκη όλων μας για ένα καλύτερο αύριο για την Κύπρο μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Για αυτό και ως νέα γενιά αυτού του τόπου, επιθυμώ να συμμετάσχω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για αλλαγή, μέσα από την παρούσα εκλογική διαδικασία. Με στόχο να ζήσουμε σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από κατεστημένα, διαφθορά και αναχρονιστικές νοοτροπίες.

Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα η αλλαγή. Απαιτεί σκληρή δουλειά, πείσμα, βούληση και συλλογική προσπάθεια από άτομα που έχουν το ίδιο όραμα. Πιστεύω όμως ότι έχω τα εχέγγυα για να αποτελέσω μέρος της νέας εποχής της Κύπρου μας: τις αρχές και αξίες που έχω πάρει από την οικογένεια μου, την πολιτική προπαίδεια που έχω διδαχθεί ως στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού εδώ και δεκαπέντε χρόνια, αλλά και την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησα ως μέλος του στενού Οικονομικού Επιτελείου του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ήταν στο κέντρο των εξελίξεων και διαχειρίστηκε την κρίση τα τελευταία χρόνια.

Τονίζω ότι για εμένα δεν θα είχε ποτέ νόημα η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική εάν αυτή δεν ταυτιζόταν απόλυτα με την ανάγκη για αλλαγή, για εκσυγχρονισμό και για καθημερινή βελτίωση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Έτσι έχω μάθει να πολιτεύομαι και με αυτό τον τρόπο συνεχίζω.

  1. Σε ποιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα θέλατε να συμμετάσχετε και γιατί;

Επιτροπή Οικονομικών και Προυπολογισμού, ως η ειδικότητά μου – οικονομολόγος, Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως και Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω ενεργά με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία μου.

  1. Τι θα θέλατε, αν μπορούσατε, να αλλάξετε από τη λειτουργία της Βουλής;

Πιστεύω ότι η Βουλή χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί σε θέματα τεχνολογίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μέσα από τα οποία θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα υπάρχει περισσότερη διαφάνεια, και θα διευκολύνει και το έργο της. Ενδεχομένως να πρέπει επίσης να ενισχυθεί και η επικοινωνιακή στρατηγική της Βουλής, για τη διοχέτευση του έργου της με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

  1. Θα συνεχίσετε να ασκείτε το επάγγελμά σας;

Εάν εκλεγώ όχι καθώς, με βάση και τη νομοθεσία, οφείλω να παραιτηθώ από δημόσιος υπάλληλος. Γενικότερα όμως πιστεύω ότι οι βουλευτές θα πρέπει να αφιερώνουν το χρόνο τους παραγωγικά για να υπηρετούν το ρόλο τους, ο οποίος είναι η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των πολιτών, μακριά από περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων και, όπως ανέφερα και πιο πάνω, ασυμβίβαστου, που ενδεχομένως να δημιουργούν κάποια άλλα επαγγέλματα, σε συνδυασμό με την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.

 

http://vouliwatch.org.cy/platform/cw/parliament_member/%CF%83%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85/