Δήλωση Βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου για προϋπολογισμό Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

Με ικανοποίηση ακούσαμε σήμερα τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του Υπουργείου του, να θέτει τα θέματα περιβάλλοντος και ευημερίας των ζώων στο επίκεντρο του Υπουργείου του.

Πέρα από τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων, χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργείου να δώσει ένα κονδύλι ύψους 750.000 για τη δημιουργία επαρχιακών καταφυγίων ζώων καθώς επίσης χαιρετίζουμε και τη στήριξη που δίνεται σε φιλοζωικές οργανώσεις και την αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τα καταφύγια ζώων.

Επιπρόσθετα χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου, να ενισχύσει και να βελτιώσει τα προγράμματα για τη στείρωση των γάτων και τη σήμανση των σκύλων. Τέλος, χαιρετίζουμε τη βούληση και το όραμα του Υπουργείου, να εφαρμόσει τις δράσεις που του αναλογούν για την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης για το κλίμα και την ενέργεια με στόχο τη συνεισφορά της Κύπρου στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων στα πλαίσιο της ευρωπαϊκής, πράσινης συμφωνίας.