Η Άνθρωπος: Ιστορίες και Επιτεύγματα Γυναικών – Ομιλία σε εκδήλωση του ΤεΠαΚ αφιερωμένη σε επιτεύγματα γυναικών

«Η Άνθρωπος: Ιστορίες και Επιτεύγματα Γυναικών!»

👉Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η πρόσκληση από την Επιτροπή Ισότητας, το Γραφείο Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης και το EUt+ του ΤΕΠΑΚ για να μιλήσω στη σημερινή εκδήλωση ως μια από τις γυναίκες που έχουν χαράξει συγκεκριμένη πορεία στα θέματα γονιμοτητας και μητρότητας στην Κύπρο.

👉Είχα την ευκαιρία να μιλήσω για την δική μου ιστορία, για τα ταμπού που ακόμα χρειάζεται να σπάσουμε, για τις αντιλήψεις που πρέπει να αλλάξουμε, για τις πολιτικες που πετύχαμε και για τα επόμενα μας βήματα για να διευκολύνουμε τις γυναίκες στο να αποκτήσουν την μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή, αυτή της μητρότητας ❤

👩Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στην σημερινή εκδήλωση ήταν η απονομή του βραβείου γυναικείας προσωπικότητας «Χριστιάνα Κούτα» που απονεμήθηκε φετος σε γυναίκα εργαζόμενη του ΤΕΠΑΚ, από τον γιο της, ένα εξαίρετο νέο, τον Ερωτόκριτο 💪

Ευχαριστώ από την καρδια μου το ΤΕΠΑΚ για την υπέροχη εκδήλωση για την ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα για τη θερμή ανταποκριση στα όσα είχα να πω🙏🙏

Επ. Υγείας: Πρόταση νόμο για ασφαλιστική κάλυψη ιατρών

👉Συζητήσαμε την Πέμπτη (21/3)  στην επιτροπή Υγείας της Βουλής την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για την ασφαλιστική κάλυψη έναντι αστικής ευθύνης, σε περίπτωση που υπάρξει ιατρική αμέλεια για όλους τους γιατρούς που ασκούν την ιατρική στην Κύπρο. 👉 Σήμερα, με βάση το Σύνταγμα και τη νομοθεσία του ΓεΣΥ, καλύπτονται οι γιατροί που είναι εντός ΓεΣΥ, ενώ καλύπτονται και γιατροί στον ιδιωτικό τομέα, με βάση τις συμβάσεις γιατρών που ασκούν το επάγγελμα σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, είτε εντός είτε εκτός ΓεΣΥ. Υπάρχει όμως μία μερίδα ιδιωτών γιατρών που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και στόχος της πρότασης είναι να καλύψει αυτό το νομικό … Διάβασε περισσότερα…

Δήλωση Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό

✍Δήλωση για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό 👉Εξ αρχής επιμέναμε ως Δημοκρατικος Συναγερμος πως το σημαντικότερο για εμάς ήταν η επανέναρξη των εργασιών για ολοκλήρωση του έργου του τερματικού για την έλευση του φυσικού αερίου στο Βασιλικό, παρά τις δυσκολίες που αναμφίβολα υπάρχουν. Αυτή ήταν η δική μας προσέγγιση, πέραν από το γεγονός πως ορισμένα σημεία της σύμβασης ενδεχομένως να πρέπει να διερευνηθούν. 👉Το έργο στο Βασιλικό είναι στρατηγικής σημασίας για τους καταναλωτές, για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, καθώς και για ολόκληρη την οικονομία μας. Έτσι πρέπει να αντικρίζεται και εδώ είναι που η κυβέρνηση οφείλει να εγκύψει. … Διάβασε περισσότερα…

Εθνικό Μνημόσυνο Ευαγόρα Παλληκαρίδη στους Αγίους Τριμιθιάς

«Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά…»

Τιμή και Δόξα στο αμούστακο παλληκάρι της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαριδη, ο οποίος Ατρόμητος στάθηκε μπροστά στο θάνατο, για να τιμήσει το ύψιστο ιδανικό, της Ελευθερίας της Πατρίδας!

Συγχαρητήρια στο Κοινοτικό Συμβούλιο στους Αγίους Τριμιθιας για τη διοργάνωση του ετήσιου εθνικού μνημοσύνου του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαριδη! #ευαγόραςπαλληκαρίδης

“Απομνημονεύματα του Αγώνα 1955 – 59” – Ανδρέας και Μαρίτσα Καραολή

Η Μαρίτσα και ο Ανδρέας Καραολή δεν είπαν μόνο την ιστορία τους, μέσα από τα Απομνημονεύματα τους, αλλά είναι οι ίδιοι η ιστορία του τόπου μας, η θρυλική ιστορία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, της θυσίας, της αυταπάρνησης και της μεγάλης αγάπης για την ελευθερία και για την Κύπρο μας! ❤❤ Υπέροχη, σεμνή και συγκινητική η αποψινή εκδήλωση για την οικογένεια Καραολή και ιδιαίτερα για την Μαρίτσα Καραολή. Να είσαι πολύ περήφανος για την γιαγιά σου και για την οικογένεια σου Στέφανε μου. Χάρη μου πολύ περήφανη για τη δικη σου πρωτοβουλία για να γίνει πραγματικότητα όλο αυτό.

Συμμετέχουμε στην Εκστρατεία ενημέρωσης για την Ενδομητρίωση

Ενώνω και εγώ τη φωνή μου με την ομάδα του #endomarch #cyprus🇨🇾 … ώστε αύριο… να υποφέρουν λιγότερες γυναίκες!❤ «Στην Κύπρο μια στις δέκα γυναίκες παλεύει με την ενδομητρίωση. Σε πολλές χώρες, η Ενδομητρίωση είναι η δεύτερη πιο συχνή γυναικολογική πάθηση, ενώ το 40 έως 50% των γυναικών, αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας. Η Κυπρος μαζί με άλλες 70 χώρες, συμμετέχει και αυτό το Μάρτιο στην Παγκόσμια Αλυσίδα Διαφώτισης, καθώς σε ολόκληρο τον κόσμο, η ενδομητρίωση επηρεάζει δυσάρεστα τη ζωή 200 εκατομμυρίων γυναικών». #endomarchcyprus #endometriosis #letstalkaboutit

Bασική ομιλήτρια στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας (CWP)

«Τεραστιες οι προκλήσεις που προκύπτουν τόσο για τις γυναίκες όσο και για τα νεαρά κορίτσια σε εμπόλεμες ζώνες. Εν καιρώ πολέμων και συγκρούσεων ενισχύονται σημαντικά οι υφιστάμενες διακρίσεις και ανισότητες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η βία κατά των γυναικών, μέσω βασανιστηρίων, σεξουαλικής κακοποίησης και εκτοπισμού τους, όπως μαρτυρούν οι ιστορίες χιλιάδων γυναικών στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

[…] Φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή, με τις συνεχιζόμενες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα δεινά που υπέστησαν οι γυναίκες της Κύπρου αλλά και στο θέμα των αγνοουμένων, το οποίο αποτελεί την πλέον τραγική πτυχή του κυπριακού προβλήματος».

Απόσπασμα από τη σημερινή μου παρέμβαση ως βασική ομιλήτρια στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας (CWP) που πραγματοποιείται στη Μάλτα 6-8 Μαρτίου.

#womeninconflictzones #womensupportingwomen #womenempowerment #womenempoweringwomen #CPA #CWP #commonwealth

Συμμετοχή (6-8/3) στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας (CWP)

Ως μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο (CPA), συμμετείχα σήμερα στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας (CWP).

Πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ γυναικών από διαφορετικη αφετηρία και κουλτούρα σχετικά με τα θέματα ισότητας, της ενδυνάμωσης του ρόλου της γυναίκας, ιδιαίτερα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για ζητήματα μητρότητας, ζητήματα μισθών και εργασίας και ζητήματα ισορρόπησης μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Ιδιαίτερες ευχαριστιες στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μαλτας, κ. Anglu Farrugia για την παρουσία του και την εποικοδομητική του συμβολή στον διάλογο.

#CWP #CPA #womenempowerment #womensupportingwomen #womenempoweringwomen #commonwealth

Ξεκινάμε!

Ξεκινάμε!!

Με την πιο ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ για την Κύπρο μας. Για μία ΔΥΝΑΤΗ ΚΥΠΡΟ στην Ευρώπη.

#DISY #EPP #StrongerTogether #ευρωεκλογές2024