Συζήτηση στην Επιτροπή Υγείας για τα διαχρονικά προβλήματα στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και του Νοσοκομείου Αθαλάσσας.

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Υγείας τα διαχρονικά προβλήματα στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας συμπεριλαμβανομένου και του νοσοκομείου Αθαλάσσας.

Αναγνωρίζουμε τα χρόνια προβλήματα στον τομέα και τονίζουμε γι’ ακόμη μια φορά ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών αλλά και των εργοδοτουμένων στο ψυχιατρείο του νοσοκομείου Αθαλάσσας είναι απαράδεκτες και αυτό δεν περιποιεί τιμή για τη χώρα μας.

Συζητήσαμε μεταξύ άλλων τα θέματα της υπερ-πληρότητας του νοσοκομείου και την έλλειψη κλινών, τα θέματα της ανάγκης περαιτέρω στελέχωσης στο νοσοκομείο και το γεγονός ότι δεν καλύπτεται από το ΓεΣΥ η χρόνια ψυχιατρική φροντίδα και θα πρέπει να περιληφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αναμένουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός να εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα για το νέο νοσοκομείο ψυχικής υγείας, την προώθηση του νομοσχεδίου για την κοινοτική φροντίδα ψυχικής υγείας αλλά και την οριστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στον τομέα προς όφελος και των εργαζομένων αλλά ιδιαίτερα των ασθενών και των συγγενών τους.

15/4/2021