Επιτροπή Οικονομικών – Συζήτηση Προϋπολογισμού Υπουργείου Μεταφορών (22/11/21)

Σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών συζητήσαμε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μεταφορών.

Εκφράζουμε τη μεγάλη μας ικανοποίηση προς τον Υπουργό Μεταφορών, τον Γενικο Διευθυντή και τους συνεργάτες τους, για τον αυξημένο αναπτυξιακών προϋπολογισμό του Υπουργείου που αγγίζει περίπου τα €1.2δις σε έργα που προωθήθηκαν η θα προωθηθούν εντός του 2022, αλλά και την προώθηση έργων με έμφαση στην έξυπνη τεχνολογία και στην τεχνητή νοημοσύνη για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και της οδικής ασφάλειας.

Στα πλαίσια της συζήτησης έθεσα ερωτήσεις για τα ακόλουθα έργα:

1. Νέο νοσοκομείο Αθαλασσας- €13εκ – βρίσκεται στα τελικά στάδια κατοχύρωσης της προσφοράς στον επιτυχόντα προσφοροδοτη και το όλο έργο θα πάρει γύρω στα 2.5 χρόνια να ολοκληρωθεί.

2. Δρόμος Λευκωσίας – Παλαιχωριου – €72εκ – η προκήρυξη των προσφορών θα γίνει τέλος του 1ου τριμήνου του 2022 και αναμένεται η κατασκευή του να πάρει 3-3.5 χρόνια.

3. Δρόμος Ευρυχου- Αστρομεριτη – €80εκ – η προκήρυξη των προσφορών θα γίνει στις 15.12.21 και αναμένεται ότι θα πάρει 3-3.5 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

4. Δρόμος Ακακι- Αστρομεριτη – προχωρούν οι σχεδιασμοί και για αυτό τον δρόμο, δεν έχουν εντοπιστεί ιδιαίτερα προβλήματα, θα ετοιμαστούν τα σχετικά έγγραφα για τις προσφορές εντός 2022 και οι απαλλοτριώσεις χρειάζεται περίπου 1-1.5 χρόνο για να ολοκληρωθούν.