Δηλώσεις μετά την Επιτροπή Οικονομικών για τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας

Επί της παρούσας διακυβέρνησης εφαρμόστηκε η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που είδε αυτός ο τόπος, το ΓεΣΥ το οποίο εξυπηρετεί όλο τον πληθυσμό ασχέτως εάν υπάρχουν όντως πτυχές που πρέπει να διορθωθούν όπως π.χ. το σύστημα των προσωπικών γιατρών, τα ελλείμματα που παρουσιάζονται και τα θέματα ωραρίων κτλ. Επί της παρούσας διακυβέρνησης αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 χρόνων και σήμερα έχουμε μια από τις πιο θετικές, επιδημιολογικές εικόνες με τους λιγότερους θανάτους, το χαμηλότερο ποσοστό μετάδοσης, τα λιγότερα lockdown και ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στην ΕΕ.

Επί της παρούσας κυβέρνησης διπλασιάστηκαν οι δημόσιες δαπάνες υγείας, αυξήθηκε ο αριθμός των γιατρών και των νοσηλευτών και παραχωρήθηκαν σημαντικά μισθολογικά ωφελήματα. Επιθυμούμε να συγχαρούμε τον Υπουργό Υγείας, τη Γενική Διευθύντρια και όλο το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας για τη συνετή και σωστή διαχείριση τόσο στα πλαίσια της πανδημίας όσο και των δημόσιων δαπανών υγείας.

Επιπρόσθετα για ακόμα μια φορά εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που άοκνα εργαζόταν και εργάζεται ακόμα στα πλαίσια της πανδημίας αλλά και την πλειοψηφία των πολιτών που έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα και έχουν ακολουθήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

1.11.2021