Η “Ημέρα της Γυναίκας” δεν είναι ημέρα γιορτής! Είναι ημέρα τιμής!

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι ημέρα γιορτής! Είναι ημέρα τιμής για όλους τους αγώνες και μαχες που έδωσαν οι γυναικες διαχρονικά για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα της ισότητας των δυο φυλων σε όλα τα επίπεδα!

Η βία κατά των γυναικών, σε όλες της τις εκφάνσεις, είναι ίσως η πιο σημαντική πτυχή στα πλαίσια της διεκδίκησης της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, ιδιαίτερα μετά τη χιονοστιβάδα των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης κατά των γυναικών που βγαίνουν στο φως το τελευταίο διάστημα μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου. Είναι για αυτό το λόγο που προχωρήσαμε στη δημιουργία δομών όπως το «Σπίτι της Γυναίκας» και το «Σπίτι του Παιδιού», αλλά αποτελεί πλέον και επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να προωθήσει άμεσα για ψήφιση το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών, στη βάση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Αναγνωρίζω ότι έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη να διανύσουμε για να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών σε όλα τα επίπεδα, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει αλλαγή κουλτούρας και στερεοτύπων. Πιστεύω όμως ακράδαντα στη δύναμη της κάθε γυναίκας γι’ αυτό που θέλει να πετύχει, αλλά και στο όραμα της νέας γενιάς για μια κοινωνία απαλλαγμένη από έμφυλες διακρίσεις».
#Cyprus #internationalwomensday2021 #womenempoweringwomen
#ΣυνεχιζουμεΔυναμικα #αρ13 #βουλευτικές2021