Συζήτηση στην Επιτροπή Υγείας (16/05) της Βουλής για την Γονιμότητα και τον Καρκίνο

✍Γονιμότητα και καρκίνος!

Ο Δημοκρατικος Συναγερμος πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στα θέματα ενημέρωσης των γυναικών και των αντρών για τη δυνατότητα διαφύλαξης της γονιμοτητας τους για το μέλλον, σε μια χώρα η οποία μαστίζεται από την υπογονιμότητα και την υπογεννητικότητα.

Με βάση και το White Paper που ετοιμάστηκε από την #europadonna σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιβάλλεται να υπάρχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των ενηλίκων ατόμων αλλά και των παιδιών που δυστυχώς διαγιγνώσκονται με καρκίνο, για τη διαφύλαξη της γονιμοτητας τους πριν την έναρξη των αντικαρκινικών θεραπειών, εάν αυτό είναι δυνατό. Προς αυτή την κατεύθυνση εισηγούμαστε:

👉 θεσμοθέτηση πολύ-θεματικής ομάδας ιατρών στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται ογκολόγος με εξειδίκευση σε θέματα γονιμότητας για να συμβουλεύει σχετικά το άτομο με καρκίνο.

👉 γραπτή ενημέρωση από τους καρκινοπαθεις ότι ενημερώθηκαν σχετικά και σφαιρικά για τα θέματα γονιμοτητας (για να υπάρχει έλεγχος ότι ενημερώνονται όλοι σωστά)

👍 προώθηση μιας Παγκύπριας Εκστρατείας από την Πολιτεία για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη δυνατότητα διαφύλαξης της γονιμοτητας είτε για ιατρικούς, η για εκπαιδευτικούς η για επαγγελματικούς η για προσωπικούς λόγους.

👉 αύξηση του ποσού που δίνεται από το κράτος για την διαδικασία της εξωσωματικής στα πλαίσια του Σχεδίου Επιδότησης για τις εξωσωματικες

#fertilityawareness #eggfreezing #cancer