Συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών των Εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Γαλλία

Συμμετέχω σήμερα ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών των Εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα «Ευρωπαϊκές πολιτικές για τους πολίτες» που διεξάγεται στο Val de Loire στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης συζητούνται, μεταξύ άλλων, η Κοινή Γεωργική Πολιτική και η βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων, ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσουν τα περιφερειακά ταμεία στην ενεργειακή μετάβαση και ο αειφόρος τουρισμός στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας.

Στη δική μου παρέμβαση τόνισα πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων για όλους τους ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές όπως αυτή που διανύουμε σήμερα με μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την παροχή αλλά και την ασφάλεια βασικών αγαθών. Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανα την μεγάλη ανάγκη για την προώθηση στρατηγικών και κανονισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να παρέχουν την απαραίτητη οικονομική χρηματοδότηση στα κράτη μέλη για να στηρίξουν την προσπάθεια για ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων στην Ευρώπη.
#frenchpresidencyoftheeu #valdeloire #parliamentaryconference #foodsafety #agrifoodsystem #food-security