Δήλωση Επιτροπή Οικονομικών 24/01/2022

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών τον προϋπολογισμό της Cyta για το 2022. Έχει καταστεί πλέον ξεκάθαρο ότι η Cyta έχει γυρίσει σελίδα την τελευταία δεκαετία από την περίοδο της λεηλασίας και της οικονομικής κακοδιαχείρισης των προηγούμενων δεκαετιών που οδήγησαν σε μεγάλα σκάνδαλα τα οποία κατέληξαν στα δικαστήρια, βλέπουμε σήμερα ένα ευέλικτο και σύγχρονο οργανισμό ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία και με μια συνετή και σοβαρή οικονομική διαχείριση. Μάλιστα όπως έχει ήδη αναφερθεί με βάση τα έσοδα της τελευταίας τριετίας, καταγράφεται η υψηλότερη κερδοφορία μετά τη φορολογία των τελευταίων 13 ετών ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ. Και αυτή είναι ακριβώς η ουσία που ως Δημοκρατικός Συναγερμός επιθυμούμε να επικροτήσουμε.

Ότι ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ενός οργανισμού, η ουσία είναι ότι κάθε οργανισμός θα πρέπει να λειτουργεί με ευελιξία, με σύγχρονο τρόπο διαχείρισης, με ιδιωτικούς managers οι οποίοι γνωρίζουν τις προκλήσεις της διεθνής αλλά και της τοπικής αγοράς.

Επίσης οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ο Πρόεδρος της Cyta μας έχει ενημερώσει ότι υπάρχει ένα φιλόδοξο στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης της Cyta που συμπεριλαμβάνει την περαιτέρω επέκταση του 5g, μέχρι τον Μάρτη του 2022 θα υπάρχει 100% πληθυσμιακή κάλυψη στην Κύπρο που αυτό θα καταστήσει την χώρα μας ως την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα το πράξει, αυτό με την επέκταση των υποθαλάσσιων συνδέσεων με στόχο τη σύνδεση με περαιτέρω 6 χώρες και με στόχο τη μετάβαση της Cyta στην ψηφιακή και την πράσινη εποχή.

Θέλουμε να συγχαρούμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός και το προηγούμενο αλλά και το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, όλο το προσωπικό, τη διευθυντική ομάδα για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη Cyta.