Επίσκεψη Επιτροπής Υγείας στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Επισκεφθηκαμε σήμερα ως αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και συζητήσαμε με την Πρόεδρο του ΔΣ κα Πόπη Κανάρη, τον Γραμματέα κο Γιώργο Πενηνταέξ, τον Εκτελεστικό Διευθυντή κο Παύλο Κωστέα και την Άντρη Προδρόμου μέλος του ΔΣ, για το εξαιρετικό έργο που επιτελείται διαχρονικά, εδώ και 25 χρόνια από το Ίδρυμα.
Η Κύπρος μας έχει την τιμητική θέση να είναι η πρώτη χώρα σε αναλογία πληθυσμού σε εθελοντές δότες μυελού των οστών, σύνολο 217.000 εθελοντές και έχει μέχρι σήμερα δώσει πάνω από 650 μοσχεύματα σε 33 χώρες σε 5 ηπείρους. Το Καραϊσκάκειο θεωρείται ένα από τα καλύτερα κέντρα στην παιδογκολογία, καθώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα παιδικού καρκίνου, και είναι σήμερα υπόδειγμα παροχής υπηρεσιών σε θέματα ογκολογίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Σημειώνεται ότι όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι δωρεάν προς το κοινό.
Ως Επιτροπή Υγείας έχουμε διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο που επιτελείται από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, είτε μέσω της θεσμοθέτησης διαδικασιών ή τροποποίησης νομοθεσιών.
Μέσα στο πιο πάνω πλαίσιο έχω γίνει και εγώ σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών με την ευχή να μπορέσω κάποτε να βοηθήσω ένα συνάνθρωπο μας. Επίσης στο πιο πάνω πλαίσιο είναι και η πρόταση μας που θα συζητηθεί ενώπιον της Επιτροπής Υγείας για τη διεξαγωγή μελέτης για τη δημιουργία Μεταμοσχευτικου Κέντρου μυελού των οστών στην Κύπρο.