Ενημέρωση στην Επιτροπή Υγείας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της πανδημίας

Ενημερωθήκαμε σήμερα (25/2) στην Επιτροπή Υγείας από τους αρμόδιους αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου κατά της πανδημίας.

Όπως μας έχει λεχθεί, η Κύπρος έχει, μέχρι σήμερα, καλύψει περίπου το 80% των εμβολίων που έχει πάρει από την ΕΕ (περίπου 65,000 άτομα) και παράλληλα με τις άλλες ομάδες, στόχος είναι μέχρι αρχές Απριλίου να καλυφθούν και επιπλέον περίπου 100,000 άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες (11 καθορισμένες κατηγορίες με σοβαρές ασθένειες).

Ο μεγάλος στόχος, ο οποίο εξαρτάται από το ενδιαφέρον των πολιτών (πολύ ψηλό), την παραλαβή εμβολίων από ΕΕ (θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες) και την επάρκεια του κράτους για εμβολιασμό (πολύ ψηλή), είναι να έχει εμβολιαστεί μέχρι το Σεπτέμβριο το 70% του πληθυσμού της Κύπρου αλλά και όλων των χωρών της ΕΕ.

Το ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά με βάση τα χρονοδιαγράμματα, ο κόσμος έχει αντιληφθεί την τεράστια σημασία του εμβολίου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και ευελπιστούμε ότι μέχρι το φθινόπωρο να μπορούμε να χαλαρώσουμε στο μέγιστο βαθμό τα περιοριστικά μέτρα.

#cyprus #ΣυνεχίζουμεΔυναμικά #βουλευτικές21 #αρ13 #δησυ