Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τις Καρδιαγγειακές Νόσους

Υπάρχει ένα αόρατο έθνος ανάμεσα μας, το οποίο μπορεί να μην εμφανίζει συμπτώματα άμεσα, αλλά να εντάσσεται χωρίς να το γνωρίζει στην κατηγορία υψηλού ρίσκου για να περάσει έμφραγμα η εγκεφαλικό.

Δυστυχώς, η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως είναι οι ν, ενώ στην Κύπρο οι θάνατοι από καρδιαγγειακή νόσο αποτελούν το 35% των συνολικών ετήσιων θανάτων.

Είναι για αυτό το λόγο που πρωτοβουλίες σαν την σημερινή από τον Σύνδεσμο Καρδιοπαθών Λευκωσίας και τη Novartis Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας είναι σημαντικές για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

Ως Επιτροπή Υγείας, μετά από δική μας πρωτοβουλία, συζητήσαμε την ανάγκη για θέσπιση Εθνικής Στρατηγικής για αντιμετώπιση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών στην Κύπρο, η οποία έτυχε της θετικής ανταπόκρισης από τον Υπουργό Υγείας. Οπως μας ενημέρωσε το αρμόδιο Υπουργειο ήδη ξεκίνησε διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς για ετοιμασία της Στρατηγικής τον επόμενο χρόνο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτης της πρωτοβουλίας και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για βελτίωση της υγείας των πολιτών μας ❤️ #invisiblenation #heartdiseaseawareness