Δηλώσεις για Προϋπολογισμό ΟΚΥΠΥ

Σήμερα συζητήσαμε στην Επιτροπή Υγείας τον προϋπολογισμό του Ο.Κ.Υπ.Υ. ύψους 504 εκατομμυρίων ευρώ, με κρατική χορηγία ύψους 120 εκατομμυρίων.

Ο προϋπολογισμός του Ο.Κ.Υ.Π.Υ παρόλες τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας είναι αναπτυξιακός με στόχο πάντοτε τη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει κονδύλι αναπτυξιακό ύψους 195 εκατομμυρίων σε βάθος τριετίας 2021-2023, εκ των οποίων τα 110 εκατομμύρια αφορούν μεγάλες αναβαθμίσεις σε εξοπλισμό και 85 εκατομμύρια για μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Μεταξύ αυτών των έργων είναι και η δημιουργία Πρώτων Βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο, είναι η ανακαίνιση και επέκταση της Μονάδας Εντατικής των νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο, είναι η Μονάδα Αιμοκάθαρσης στην Πάφο, είναι η αναβάθμιση ιατρικών υπηρεσιών στην Κυπερούντα και πάρα πολλά άλλα έργα.

Αναφορικά με το έλλειμα που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του Ο.Κ.Υπ.Υ. η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας τόνισε ότι ο ίδιος ο Υπουργός έχει εντοπίσει το πρόβλημα και έχει δώσει πίστωση χρόνου στον Ο.Κ.Υπ.Υ. για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Την ίδια πίστωση χρόνου, κάνει έκκληση ο Υπουργός Υγείας να δώσει και η Βουλή προς τον Ο.Κ.Υπ.Υ. για αντιμετώπιση της κατάστασης μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο στρατηγικός, επιχειρησιακός σχεδιασμός, ο οποίος καθυστέρησε να ολοκληρωθεί λόγω της πανδημίας και ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του Απριλίου. Η ίδια η εκπρόσωπος του Υπουργού έγιναν αναβαθμίσεις κλιμάκων για τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλων ειδικοτήτων για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Ο.Κ.Υπ.Υ. και επίσης πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας είναι ο μεγαλύτερος που έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα.

Για ακόμη μία φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κρατικών μας νοσηλευτηρίων και όχι μόνο, που στέκεται εδώ και ένα χρόνο στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή η όλη προσπάθεια, μας κατατάσσει ως χώρα στις πέντε καλύτερες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και αναμένουμε ότι με τη συλλογική προσπάθεια και την ενίσχυση όλων των εμπλεκομένων θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλή διαχείριση της πανδημίας και σίγουρα να δώσουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ ξανά σ’ όλους τους πολίτες που ενισχύουν αυτή την προσπάθεια.

11/02/2021