Δήλωση για μείωση του ΦΠΑ σε ηλεκτρικό ρεύμα

Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να λάβουμε μέτρα στήριξης για την κοινωνία και τους συμπολίτες μας, εν μέσω πανδημίας αλλά και του διεθνούς πληθωριστικού κύματος, όπως για παράδειγμα η οριζόντια μείωση για μεγάλο χρονικό διάστημα της τιμής του ρεύματος κατά 10%.

Σήμερα ο Υπουργός των Οικονομικών γνωστοποίησε την πρόταση της κυβέρνησης για μείωση από το 19% στο 9% και για περίοδο 3 μηνών στο ρεύμα οικιακής χρήσης. Απόφαση η οποία κινείται εντός των πλαισίων που και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει προς αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών, με υιοθέτηση προσωρινών αλλά στοχευμένων μέτρων.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή απόφαση του Υπουργού των Οικονομικών αλλά πρέπει το μήνυμα να είναι σαφές προς όλους ότι τα δημοσιονομικά μας περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα. Χρειάζεται ορθότητα και όχι λαϊκισμός για χάρη εντυπώσεων, την ώρα μάλιστα που ήδη ως χώρα έχουμε λάβει δραστικά μέτρα δημοσιονομικού περιεχομένου για να βοηθήσουμε και τους ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και γενικά το σύνολο της κοινωνίας μας.