Δήλωση Επ. Οικονομικών – Προϋπολογισμός Υφυπουργείου Τουρισμού

Δήλωση Βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για προϋπολογισμό Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

«Η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και της καινοτομίας στην κυπριακή οικονομία, αποτέλεσαν βασικές προτεραιότητες κατά τη δεύτερη θητεία της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ήδη έχει ωριμάσει τα τελευταία χρόνια και διαχειρίζεται κονδύλια πέραν των 120 εκατομμυρίων ευρώ προωθώντας έργα και δεσμεύσεις που βελτιώνουν σαφέστατα την καθημερινότητα του πολίτη και των επιχειρήσεων μέσα από την ψηφιοποίηση σημαντικών υπηρεσιών.

Επίσης να συγχαρούμε το Υφυπουργείο καθότι οι ευρωπαϊκή δείκτες για την ψηφιακή οικονομία αλλά και την επιχειρηματική καινοτομία και έρευνα, αναδεικνύουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια η Κύπρος.

Τέλος να συγχαρούμε για ακόμα μια φορά το Υφυπουργείο για το δύσκολο έργο που έπρεπε να ανταποκριθεί και να παράγει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενεργώντας με γρήγορα αντανακλαστικά για να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε διαδικασίες και γραφειοκρατία στις δύσκολες εκείνες στιγμές στην εποχή της πανδημίας.

Συγχαίρουμε τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί αυτό το έργο για μια καλύτερη, πιο ψηφιακή και πιο αναβαθμισμένη καινοτομία και έρευνα.»

#digitalization #innovation #research