Δήλωση Επιτροπή Ελέγχου – ΤΑΕΠ 26/05/22

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου την ένταξη των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ. Ένα θέμα που είχαμε γράψει ως Δημοκρατικός Συναγερμός με τη συνεργασία όλων των υπόλοιπων κομμάτων στα πλαίσια της Επιτροπής Υγείας και το έχουμε συζητήσει τον Σεπτέμβρη του 2021.

Σήμερα ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Είναι ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι θα πρέπει να ενταχθούν τα ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων εντός του ΓεΣΥ. Αυτό το οποίο μας έχει ενημερώσει ο ίδιος ο ΟΑΥ είναι ότι πρέπει να διευθετηθεί πρώτα αυτή η υπόθεση που εκκρεμεί λόγω και της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα όσον αφορά τις παρατυπίες που υπάρχουν μεταξύ των συμφωνιών ΟΑΥ και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τότε η πρόθεση του ΟΑΥ είναι να προχωρήσει στο να εντάξει με τις νέες συμφωνίες τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και τα ίδια τα ΤΑΕΠ τους, εκτός και αν αποφασίσουν τα ίδια τα νοσηλευτήρια ότι θα κλείσουν τα ΤΑΕΠ τους. Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν τελείως ή τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα προβλήματα, οι προβληματισμοί που υπάρχουν για τα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων για τα οποία γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια από τον ΟΚΥΠΥ και για τα οποία οφείλουμε να πούμε ότι περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερη βελτίωση.