Δήλωση Επιτροπή Ελέγχου 17/11/2022

 

Μετά τη σημερινή συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου για το Πόρισμα Αρέστη για τον Συνεργατισμό, ένα έχουμε να πούμε. Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, συζητώντας ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, το οποίο έφερε ενώπιον μας η αντιπολίτευση, λόγω του ότι πλησιάζουν εκλογές.

Την τελευταία φορά που συζητήσαμε το θέμα ήταν το Φεβρουάριο του 2021, δηλαδή 3 μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, και σήμερα, 3 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, το επανέφερε ξανά η αντιπολίτευση λόγω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Να υποθέσουμε ότι την επόμενη φορά που θα επανέλθει το θέμα θα είναι 3 μήνες πριν τις βουλευτικές του 2026;

Όσο αφορά την ουσία, η Συμφωνία για τον Συνεργατισμό , έσωσε τα €9.5δις καταθέσεις συμπολιτών μας στον Συνεργατισμό, διατήρησε τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας συμπολιτών μας, θωράκισε ουσιαστικά το τραπεζικό μας σύστημα και οδήγησε στην αναβάθμιση της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα μετά από 7 χρόνια στα σκουπίδια.

Επιπρόσθετα εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονος ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ έχει ήδη επιστρέψει στο κρατος €1δις έναντι των €3.5δις που χρωστά στο φορολογούμενο πολίτη λόγω της Συμφωνίας, και θα ολοκληρωθεί η αποπληρωμή μέχρι το τέλος του 2027, δεδομένου ότι δεν θα συνεχιστεί η ανεύθυνη στάση για την αναστολή των εκποιησεων που υπονομεύει την επιστροφή των χρημάτων αυτών στον φορολογούμενο πολίτη.

Τέλος, αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς του κράτους, Αστυνομία και Νομική Υπηρεσία, τους οποίους και εμπιστευόμαστε, να συνεχίσουν τις έρευνες στις εκκρεμούσες υποθέσεις.