Δήλωση για την ακρίβεια

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου για την ακρίβεια

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός προειδοποίησε έγκαιρα για τους κινδύνους νέων ανατιμήσεων και αναζωπύρωσης των πληθωριστικών πιέσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η επιστολή της Προέδρου μας κ. Αννίτας Δημητρίου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν από δύο βδομάδες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση είχε αποφασίσει λανθασμένα να διακόψει πρόωρα τα μέτρα στήριξης στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όταν δηλαδή τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι αυτοεργοδοτούμενοι το είχαν περισσότερο ανάγκη. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα η ανάγκη αυτή δεν αναγνωρίζεται.

Τεκμηριωμένα είχαμε διατυπώσει την εκτίμηση πως δημοσιονομικά υπήρχε η δυνατότητα τα μέτρα να συνεχιστούν για ακόμη τρεις μήνες και πως, ειδικά για φέτος, προτεραιότητα στην πολιτική μας θα έπρεπε να ήταν η συγκράτηση των τιμών. Είναι για αυτό που μιλήσαμε για μέγα σφάλμα οικονομικής πολιτικής.

Η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, η ακρίβεια και τα ψηλά επιτόκια, δημιουργούν κινδύνους για τη συνέχεια. Επαναλαμβάνουμε και σήμερα πως πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης των πολιτών και της οικονομίας, όπως η επαναφορά των μέτρων για τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα, για περιορισμό της ζημιάς που έγινε.