Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη στη Πράγα για τη Σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ξεκινά σήμερα (10/10/2022) στην Πράγα η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Τσέχικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στη Διάσκεψη συμμετέχει Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (επικεφαλής), τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αντρέα Καυκαλιά και τα Μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Σάβια Ορφανίδου και κ. Χρύση Παντελίδη.

Τη Διάσκεψη, θα απασχολήσουν στο πλαίσιο τριών θεματικών ενοτήτων, ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι αναδυόμενες προκλήσεις στην υλοποίηση των Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας και της ετοιμότητας της Ευρώπης προς αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων και το κόστος ενεργειακής απεξάρτησης και χρηματοδότησης μέτρων για την ενέργεια και το κλίμα.

#eu #RRF #environment #energycrisis2022 #europeancommission🇪🇺 #czechpresidency2022 #IPCSECG #prague #resilience #recoveryandresiliencefund