Συμμετέχουμε στην Εκστρατεία ενημέρωσης για την Ενδομητρίωση

Ενώνω και εγώ τη φωνή μου με την ομάδα του #endomarch #cyprus🇨🇾 … ώστε αύριο… να υποφέρουν λιγότερες γυναίκες!❤ «Στην Κύπρο μια στις δέκα γυναίκες παλεύει με την ενδομητρίωση. Σε πολλές χώρες, η Ενδομητρίωση είναι η δεύτερη πιο συχνή γυναικολογική πάθηση, ενώ το 40 έως 50% των γυναικών, αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας. Η Κυπρος μαζί με άλλες 70 χώρες, συμμετέχει και αυτό το Μάρτιο στην Παγκόσμια Αλυσίδα Διαφώτισης, καθώς σε ολόκληρο τον κόσμο, η ενδομητρίωση επηρεάζει δυσάρεστα τη ζωή 200 εκατομμυρίων γυναικών». #endomarchcyprus #endometriosis #letstalkaboutit

Bασική ομιλήτρια στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας (CWP)

«Τεραστιες οι προκλήσεις που προκύπτουν τόσο για τις γυναίκες όσο και για τα νεαρά κορίτσια σε εμπόλεμες ζώνες. Εν καιρώ πολέμων και συγκρούσεων ενισχύονται σημαντικά οι υφιστάμενες διακρίσεις και ανισότητες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η βία κατά των γυναικών, μέσω βασανιστηρίων, σεξουαλικής κακοποίησης και εκτοπισμού τους, όπως μαρτυρούν οι ιστορίες χιλιάδων γυναικών στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

[…] Φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή, με τις συνεχιζόμενες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα δεινά που υπέστησαν οι γυναίκες της Κύπρου αλλά και στο θέμα των αγνοουμένων, το οποίο αποτελεί την πλέον τραγική πτυχή του κυπριακού προβλήματος».

Απόσπασμα από τη σημερινή μου παρέμβαση ως βασική ομιλήτρια στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας (CWP) που πραγματοποιείται στη Μάλτα 6-8 Μαρτίου.

#womeninconflictzones #womensupportingwomen #womenempowerment #womenempoweringwomen #CPA #CWP #commonwealth

Συμμετοχή (6-8/3) στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας (CWP)

Ως μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο (CPA), συμμετείχα σήμερα στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτριών της Κοινοπολιτείας (CWP).

Πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ γυναικών από διαφορετικη αφετηρία και κουλτούρα σχετικά με τα θέματα ισότητας, της ενδυνάμωσης του ρόλου της γυναίκας, ιδιαίτερα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για ζητήματα μητρότητας, ζητήματα μισθών και εργασίας και ζητήματα ισορρόπησης μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Ιδιαίτερες ευχαριστιες στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μαλτας, κ. Anglu Farrugia για την παρουσία του και την εποικοδομητική του συμβολή στον διάλογο.

#CWP #CPA #womenempowerment #womensupportingwomen #womenempoweringwomen #commonwealth

Ξεκινάμε!

Ξεκινάμε!!

Με την πιο ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ για την Κύπρο μας. Για μία ΔΥΝΑΤΗ ΚΥΠΡΟ στην Ευρώπη.

#DISY #EPP #StrongerTogether #ευρωεκλογές2024

Ομιλία στην Ολομέλεια 29/02 για προϋπολογισμό ΟΚΥΠΥ

Ως Δημοκρατικος Συναγερμος στεκόμαστε δίπλα από κάθε προσπάθεια αναβαθμισης των υποδομών του Μακαρειου Νοσοκομείου που προσφέρει υπηρεσιες στα παιδιά μας.
Μέσα από μια συλλογικη προσπάθεια πετύχαμε την προώθηση της αναβάθμισης και επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα.
Μετά και από πρωτοβουλίες της Προέδρου της Βουλης, Αννίτας Δημητρίου και όλων μας, συμβάλουμε θετικά στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των παιδιών και των γονιών τους στην Παιδογκολογικη Κλινική. Για να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τους μικρούς μας ηρωες σε αυτό τον μεγάλο γολγοθά που περνούν.
(Απόσπασμα από την παρεμβαση μου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμου του ΟΚΥΠΥ για το 2024)

Ψήφιση επέκτασης άδειας μητρότητας

 

Σήμερα τα ξημερώματα (01/03/2024) ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για την επέκταση της άδειας μητρότητας στις 22 εβδομάδες για το πρώτο παιδί!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επέκταση της άδειας στις 26 βδομάδες από το πρώτο παιδί!

Δημιουργία χώρων θηλασμού

Ως Δημοκρατικος Συναγερμος συνεχίζουμε την υποβολή προτάσεων αλλά και την άσκηση πίεσης για να προωθήσουμε εργαλεία και μηχανισμούς που να διευκολύνουν την μητρότητα. Με τη δημοσιογράφο Στέλλα Σαββα συζητήσαμε σήμερα στο #omega τα πιο κάτω: 👉 Επιτακτική ανάγκη για δημιουργία χώρων θηλασμού σε χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, για να δίνεται η δυνατότητα στην μητέρα να θηλάσει η να φυλάξει το γάλα της εάν το επιλέξει, ένα απόλυτα σεβαστό δικαίωμα. 👉 Ποτέ εφαρμόζεται η νομοθεσία για την επέκταση της άδειας μητρότητας και ποιες μητέρες καλυπτει. 👉 Ανάγκη για τη δημιουργία χώρων φύλαξης/υποδομών για παιδιά σε χώρους εργασίας. #motherhood #breastfeeding #maternityleave

Συνάντηση με την Επιτροπή Υγείας της Βουλής Των Νέων

📖Πάντοτε χρήσιμες και εποικοδομητικές οι συναντήσεις με τους νέους μας και ειδικά με εκπροσώπους της Επιτροπής Υγείας της 6ης Βουλής των Νέων όπου και μας παραδόθηκε η Έκθεση τους με θέμα «Ψυχική Υγεία και Νεολαία». ✍Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε καταθέσει προτάσεις που αφορούν τα θέματα Ψυχικής Υγείας των Νέων όπως τον προληπτικό έλεγχο και αξιολόγηση της ψυχικής υγείας κατά την πρώιμη παιδική ηλικία, τον θεσμό του σχολικού νοσηλευτή, την εθνική στρατηγική για ψυχική υγεία. Σήμερα συζητήσαμε εκτενώς την έκθεση της επιτροπής και πιο συγκεκριμένα τις ακόλουθες εισηγησεις τους, τις οποίες επιθυμούμε να προωθήσουμε: 👉προώθηση δημιουργίας 24ωρης ανώνυμης τηλεφωνικής … Διάβασε περισσότερα…

Συζήτηση – Δημοσκόπηση Σίγμα 26/02

Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει τα μηνύματα από την κοινωνία, να κυβερνήσει και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα σοβαρά προβλήματα του τόπου και των πολιτών.
Και εμείς, ως η πρώτη δύναμη του τόπου, υπεύθυνα και σοβαρά, θα βάλουμε πλάτες και θα στηρίξουμε εκεί που τα πράγματα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι για στήριξη της Κυβέρνησης, αλλά για το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μας και των πολιτών.

100 Χρόνια “Ελληνισμός Ακακίου”

1924-2024- 100 χρόνια Σωματείο Ελληνισμος Ακάκιου!

Πολύ περήφανη για το χωριό μου και την ιστορία του!

Συγχαρητήρια στο ΔΣ του Σωματείου Ελληνισμού και σε όλους όσους έχουν δουλέψει για τα 100χρονα του Σωματείου και ιδιαίτερα για τη σημερινή σεμνή εκδήλωση τιμησης των ιδρυτών του Σωματείου μας ❤

#ελληνισμόςακακίου