Σάβια Ορφανίδου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1979 και μεγάλωσε στη περιοχή  Αγίου Ανδρέα Λευκωσία, με καταγωγή από το Ακάκι και τον Κάτω-Δρυ.

Απόφοιτη του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα και της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, σπούδασε Οικονομικά – Πολιτικά (BSc Economics and Politics) στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία και μεταπτυχιακά στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία (MA in International Political Economy), με ειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εργάστηκε για ένα χρόνο στον ιδιωτικό τομέα και από το 2002 μέχρι το 2006 διετέλεσε Κοινοβουλευτική – Επιστημονική Συνεργάτιδα  βουλευτού του Δημοκρατικού Συναγερμού, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από το Δεκέμβριο του 2006 μέχρι και σήμερα, εργάζεται ως Οικονομικός Λειτουργός στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με θέματα Μνημονίου, μεταρρύθμισης και ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας.

Αρθογραφεί τακτικά στον κυριακάτικο τύπο, κυρίως ως οικονομολόγος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  • Το Φεβρουάριο του 2003 είχε ενεργό συμμετοχή στο επιτελείο της ΦΠΚ Πρωτοπορίας για την κάθοδο των φοιτητών στις Προεδρικές Εκλογές, για επανεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη.
  • Το Νοέμβριο του 2003 εκλέγηκε μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΝΕΔΗΣΥ Λευκωσίας και Επαρχιακή Γραμματέας της Μαθητικής Κίνησης Λευκωσίας.
  • Το 2005 εκλέγηκε στη θέση της Γραμματέως Τύπου και Προβολής στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΝΕΔΗΣΥ και το 2007, στη θέση της Γραμματέως Δημοσίων Σχέσεων και Προβολής του Πολιτικού Γραφείου της ΝΕΔΗΣΥ.
  • Μεταξύ 2009 – 2011 διετέλεσε Γραμματέας Τύπου και Επικοινωνίας της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ.
  • Παράλληλα, το 2009 ανέλαβε το συντονισμό του Τομέα Επικοινωνίας, ΜΜΕ και Δημοσίων Σχέσεων, στη Διεύθυνση Επικοινωνίας του ΔΗΣΥ.
  • Από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι το Φεβρουάριο του 2012, κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΣΥ.
  • Από το Φεβρουάριο του 2012 είναι εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η κοινωνική της δραστηριότητα άρχισε από τα μαθητικά της χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, μέσα από τη συμμετοχή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αντιναρκωτικού Συνδέσμου Κύπρου, στο Σύνδεσμο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μαυρομμάτη Αγίου Παύλου και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Είναι επίσης ενεργό μέλος της Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης (AIPFE) και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ).

Έχει μεγάλη αγάπη για τη μουσική, για το χορό και ιδιαίτερα για τα ζώα.